JVM 2009
























Nu har det passerat en del tid sedan det Svenska Juniorlandslaget tog sitt EM silver. Resultatet från detta JEM är en markant förbättring gentemot resultatet i JEM 2006, där Sverige förlorade bronsmatchen mot Österrike. Under JEM 2006 förlorade även Sverige mot Frankrike i grundspelet och den utvecklingsplan som startade efter JEM 2006 handlade just om hur vi skulle vinna matchen mot "Frankrike", d.v.s. ta sig obesegrade genom gruppspelet för att nå en EM final.

Sveriges framfart under detta JEM visade på en ny nivå av prestation och man kan med råge säga att utvecklingsplanen från 2006 bar frukt. Dock så bar den inte ända fram och det finns mycket mer att lära och förbättra tills nästa JEM 2010. En ny utvecklingsplan har i dagarna tagit form efter utvärderingar och arbetet startar inom kort för de aktiva och ledare i juniorlandslaget.

Som plåster på såren (den förlorade JEM finalen) så innebar det Svenska resultatet att man är direktkvalificerad till det första någonsin, JVM som går av stapeln under juni/juli 2009. Platsen är Canton, Ohio som är en mycket speciell plats i vår idrottshistoria. Det var nämligen där vår idrott startade med sin första "professionella" match och NFL har förlagt sitt s.k. "Hall of Fame" där.

Det innebär att alla JVM matcher spelas på den anrika "Hall of Fame" arenan, Fawcett Stadium som kan ta emot upp till ca. 30.000 åskådare. Det ryktas även om att ESPN direktsänder alla JVM matcher (1 match om dagen är turneringsschemat) så nog blir det en fantastisk upplevlese för vårat Svenska Juniorlandslag, något att se fram emot helt enkelt.

Förberedelserna kommer att starta under hösten 2008 och vi ifrån SAFF Media kommer att med jämna mellanrum blogga och publicera smått och gott så vi hoppas att ni fortsätter att titta in i vårt lilla hörn i cyberrymden.

Sköt om er och på återseende!

SAFF Media / Blogg Gruppen

Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).

2011-07-20 @ 09:38:54
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0